تنگه عالی قشم کجاست؟ معرفی کامل این شگفتی طبیعی

تنگه عالی قشم

تنگه عالی یکی از جاذبه‌های طبیعی منحصربه‌فرد جزیره قشم در ژئوپارک جهانی قشم است. این تنگه در بخش غربی جزیره در نزدیکی تنگه چاهکوه و کریان قرار دارد. نزدیک‌ترین روستا به تنگه عالی روستای چاهوی شرقی است. این جاذبه از تنگه چاهکوه بسیار بزرگ‌تر است و برای رسیدن به آن می‌توان با خودرو تا نزدیکی تنگه رفت اما بقیه مسیر نیاز به پیاده‌روی دارد.

تنگه عالی با اینکه یک جاذبه بسیار حیرت‌انگیز است افراد کمتری آن را می‌شناسند بنابراین سفر به این دره سفری به دل طبیعت بکر خواهد بود. شما با دیدن این تنگه حتما عاشق آن می‌شوید چراکه حوضچه‌های فیروزه‌ای آن، صخره‌ها و صدای آب در تنگه هر کسی را مجذوب خود می‌کند.

تنگه عالی چطور به وجود آمده؟

تنگه عالی نیز مانند بسیاری از جاذبه‌های طبیعی قشم بر اثر عوامل زمین‌شناختی ایجاد شده است. در حقیقت تاقدیس سلخ که در دل خود چندین دره دارد، درزهایی کششی عرضی و طولی داشته که در طول زمان بزرگ‌تر شده‌اند. و این افزایش باعث ایجاد ورودی اصلی دره شده است. بنابراین تنگه که از نوع دره‌های کانیونی است حاصل گسترش درزه‌های عرضی تاقدیس زمین است. این شگفت‌انگیز نیست که حتی فرسودگی زمین نیز برای انسان هنری بی‌بدیل و دست‌نیافتنی است؟!

کشف زیبایی‌های تنگه عالی قشم: از طبیعت تا تاریخ

 تنگه عالی ترکیبی از زیبایی‌های زمین‌شناختی را در دل خود دارد. یکی از این زیبایی‌های چاهک‌های طبیعی ایجادشده در تنگه است. فرسایش دره در طول زمان حفره‌های تافونی را ایجاد کرده که به آن‌ها حفره‌های لانه کبوتری نیز گفته می‌شود. دیدن همین حفره‌ها و چاهک‌های طبیعی که پر از آب‌های فیروزه‌ای رنگ است به تنهایی چشم انسان را نوازش می‌دهد. اما موضوع به همین جا ختم نمی‌شود. در اینجا فرسایش باعث ایجاد شیارهای انحلالی با اندازه‌های مختلف و همینطور فرورفتگی‌های مقعر در دیواره‌ها شده که ظاهر آن را بی‌نظیر کرده است.

تنگه عالی دیواره‌های کنگره‌دار اعجاب‌انگیزی نیز دارد که تشکیل آن‌ها نیز به دلایل طبیعی است. در حقیقت براثر باران‌های شدید آب‌های غلیظ گل‌آلود از طبقه‌های بالایی تنگه به سمت دیواره‌های طبقه‌های پایینی می‌ریزند. این کار باعث می‌شود که لایه‌های سنگی زیرین از فرسایش محافظت شوند و دیواره‌ها ظاهر متفاوتی به خود بگیرند. حال تصور کنید که در این مکان در درون تنگه پوشش گیاهی نیز وجود دارد که در کنار حوضچه‌ها تصویری خاص را رقم می‌زنند. شما می‌توانید تمام این صحنه‌ها را ببینید و با عکاسی از آن لذت بیشتری را نیز تجربه کنید.

صخره‌نوردی در تنگه عالی

تنگه عالی به تنگه‌های دیگر شباهت‌های زیادی دارد اما نسبت به تنگه‌های دیگر مانند چاهکوه، صعب‌العبور است. در واقع برای ورود به تنگه باید از ورودی شمالی وارد شوید که از طریق روستای چاهوی شرقی در دسترس است. دهانه ورودی به تنگه بزرگ است و هر کسی می‌تواند به راحتی وارد شود و تا جایی از مسیر را برود اما هرچقدر که پیش بروید مسیر باریک‌تر می‌شود.

توجه کنید که دره به دلیل اینکه باریک می‌شود بنابراین نور کمتری نیز دارد و کمی نسبت به اطراف تاریک‌تر است. این مسیر بسیار خارق‌العاده است چراکه ظاهر صخره‌ها بازدیدکنندگان را به یاد فیلم‌های تخیلی می‌اندازد. از طرفی تنگه شیارها و تورفتگی‌های زیادی دارد که آن را برای صخره‌نوردان جذاب کرده است.

تنگه عالی قشم و داستان محلی

تنگه عالی با نام‌های مختلفی مانند تنگه عالی محمد، دره محمد عالی، و تنگه سنگ و آب قشم و تنگه خوانده می‌شود. وجود نام محمد در این اسم ریشه در داستان‌ها و اسطوره‌های بومی دارد. مردم می‌گویند که محمد عالی ناخدایی بوده که معشوقه خود را در این تنگه گم کرده و تمام این حوضچه‌ها از حجم زیاد گریه‌های دختر ایجاد شده است. حتی برخی مردم باور دارند وقتی شب‌ها به صدای باد در دره گوش کنید انگار کسی عالی را صدا می‌زند و این صدا را صدای دخترک می‌دانند که ناخدا را صدا می‌زند.

جاذبه‌های نزدیک به تنگه عالی

از آنجا‌یی‌که تنگه در بخش غربی جزیره قرار دارد بنابراین شما با بازید از دره به تمام ژئوسایت‌های غربی نزدیک هستید. تنگه چاهکوه، چاکاویر، دره تندیس‌ها، بام قشم، جنگل حرا، پارک موزه گوران، و غار نمکدان نمونه‌هایی از ژئوسایت‌های نزدیک به این مکان است.

برای بازدید مناسب از تنگه حتما لباس و کفش مناسب بوشید و با خود آب و خوراکی همراه داشته باشید. بهتر است با افرادی که این سایت‌ها را به خوبی می‌شناسند به بازدید بروید تا هم مسیر را به راحتی پیدا کنید و هم در طول بازدید آسوده‌خاطر باشید.

شما با اقامت در مجموعه کلودنگ می‌توانید با تورلیدرهای بومی در برنامه‌های گردشگری جزیره قشم، هنگام و هرمز را به راحتی ببینید و از سفر خود لذت ببرید.

همین حالا سفر خود به قشم را با ما رزرو کنید.

0 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟
خیالتان راحت باشد :)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *